9 липня 2010 р.

Поділитись

«Відлуння у Львові акції протесту 27 квітня 2010 р. проти ратифікації угод з Росією по Чорноморському флоту Верховної Ради України в м. Києві».

Днями працівником Галицького РВ УМВС України в м. Львові був запрошений на розмову Голова Львівської міської організації політичної партії «Українська платформа» Юрій Винниченко, який за рішенням Ради обласної організації очолював групу пікетувальників у кількості 45 чоловік від Львівської області.


Йому повідомили, що з Міністерства внутрішніх справ України прийшло подання про порушення громадського порядку, перекриття руху транспорту в м. Києві з участю пікетувальників - членів «Української платформи».

Як повідомив Юрій Винниченко, розмова була коректною, із записом протоколу.

Будь-яких доказів причетності членів нашої партії до порушення громадського порядку не представлено.

- Наша група до місця пікетування проходила організовано тротуарами, будь-яких конфліктів з представниками правоохоронних органів не було, протоколи не складалися, -розповідає Юрій Винниченко.

- Цей виклик свідчить, що влада намагається вести контроль за опозиційними партіями, які, виключно мирними та цивілізованими методами, заявляють свою позицію щодо політики існуючої в Україні влади. Ми розуміємо представників правоохоронних органів Львівщини, які вимушені реагувати на такі подання з центру, - заявив Голова Львівської обласної організації партії «Українська платформа» Михайло Кравець.

До речі, подібних викликів у правоохоронні органи представників партії в інших регіонах не було.
blog comments powered by Disqus